Egy társadalom színvonalát a fiatalságon keresztül lehet lemérni. Azért... Ez eléggé kiábrándító... Mármint, aki látja, az féli, aki féli, az nem mer... Az emberek nem mernek kilépni, este a szűk utcácskák csak áldozatokra várnak, legyél Te a társadalom újabb prédája, mert erről van szó.
Szóval mikor látod a lányt, akiről többet gondolnál, holott jóval kevesebb, észreveszel valamit a kezein, mondjuk. Meg valamit a kezében. Az ujjai között, a markában. S mielőtt minden elnyelődne, beszél. És mesél mindent... Minden harmadik szó trágár, a téma sokszor elgondolkodtatóan ijesztő, az emlékei beleégnek a tudatba, a hideg is átfut az emberen... Pedig még olyan fiatal. Mert ha felnőtt lenne, akkor rendben van. ?
Ennél korcsabb már nem lehet a világ.
Az emberek őrültségekbe hajszolják saját magukat. Mindenki mindenkivel. Szex és pénz, minden mennyiségben. Erre költesz, ezért élsz, ezért vagy. Szolgálattá nőtte ki magát, ez az új fertő.
Persze, még meg-meglepődünk, ha a 12-13 évesek farokról és anális mókaságokról beszélnek. Még... De jön még 10 év, és ez lesz a megszokott, ebbe nő bele a többi, a gyerekeitek, akik most még kicsik, nemsokára aggódhattok.

És épp ezért jó, hogy gazdasági válság van. Egyetlen megoldás van erre, remélem mindenki tisztában van azzal, hogy háború nélkül nem lehet "túlélni". Ránk fér a vérfrissítés, azt hiszem.