Biztonságos alom. Az kell minden kiskedvencnek. Biztonságos alom, hogy a tenyerünkből tudjanak enni. Persze nehéz beszerezni az efféle almokat. Embereknek nem is igen gyártanak, mert az ember mindenbe csak belepiszkít. Akkor meg olyan felesleges a biztonságos alom. Persze azért... Pár ember még feketén árulja a másikaknak, de csak addig, míg rá nem jön: visszaélnek vele.
Nekem is volt egy biztonságos almom, amire három ember csapott le. Az első kettő csúnyán tönkrevágta, és nem is sejtik, hogy tudom... Az a harmadik... Na, annál még mindig biztonságban tudható. Nem is kérem tőle vissza már, ennyi idő bőven elég volt, megérdemli.
Szomorú-szomorú dolog, ha az embernek szembe kell néznie az ilyesfajta árulásokkal. És ez nem is harag igazán. Mert ha az is volt, elszállt. Füst. Ez inkább csalódottság. És nem is abban a személyben, akiről kiderül, hanem sokkal inkább magamban. Mert csak az én hibám, ha nem láttam rajta át. És erre föl odaadom a "vagyonomat"? Szegény biztonságos alom. Alig él.

 

Egyébként. Sajnálom, hogy ilyen soká' sikerült csak írnom. Technikai okok, lustaság, amőba-élet...

Ismerek valakit... Ő nagyon hit ellenes. Tudomány, válasz mindenre. A gondolataira nagy hatással van valaki. Az a valaki azt állítja, hogy a legnagyobb titkok előttünk vannak. És most bejön a képbe a Csillagkapu. Sorozat, film, az orrunk előtt, de mindenki csak legyint, hát az ismerősöm, átvéve kedves barátja gondolatát, azt mondja, csillagkapu márpedig van. Ezen még gondolkodom. De tovább is ment, azt mondta: Nincs felsőbb hatalom, mert nem logikus. Áhá. Szóval ezt leszámítva, eltekintve az egész hit-kérdéstől, a világ logikus?! Logikus, hogy van fénysebesség, de az ember számára puszta vágyálom. Logikus, hogy van egy elmélet, ami kimondja, hogy ez és ez lehetséges lenne, és mi azóta ekörül mozgunk.
Semmi sem logikus. Mondom persze én... És rámcáfolt. Vagyis... akart. "Mert ha van isten, minek vagyunk mi?" Eljátszottunk a gondolattal. Isten, az emberi lény, vagy South Park-kreálmány, az az ocsmány állati torzszülött, szóval Isten, ül valahol, a jóég tudja hol és unatkozik. Teremtsünk civilizációt! Nézzük meg, mire megy a sok kis ember, információ-hiány, rengeteg kérdés. Akkor azt mondja az ismerős, hogy dehát miért nem tudhatunk mindent? Biztos attól tartana az Isten, hogy ha olyan okosak lennénk, mint ő, a helyébe léphetnénk. Akkor én arra gondoltam, ez olyan, mint a gyereknevelés. Ha mindent tudnánk sem kifúrnánk őt, csupán mellé kerülnénk, egy szintre, lennének társai. "Teremtsen magának olyanokat, mint amilyen ő!" De az nem úgy megy. Mert hiába adnék Paris Hiltonnak  diplomát, akkoris olyan lenne az agya, mint egy zöldség. Szóval akár mondhatnánk, hogy ez a küzdelem. Ki érdemli meg, hogy mindenre választ kapjon...

Igazából elég össze-vissza, utólag már én sem látom a végét, akkor benne voltam, de jó a hír: Itt vagyok.

 

Ágyőő.