Levél a Hozzád
(részlet)


"... Ha én teljesen normális lény lennék, írnék egy kedves levelet, ami abszolút érthető. Nos, ne számíts erre, bolondabb vagyok, mint azt éveim sejtetni engednék.
Tehát, fogjunk csak hozzá!
Mikor először nyomtam tejszínhabot a fagyimra, még nem tudtam, milyen finomság készült el. Eleinte meg se mertem kóstolni, mondván ez olyan bizarr. Aztán elhatalmasodott rajtam a kíváncsiság és azóta két pofára zabálom a tejszínhabos fagyit. Azt hiszem remek dolog ez, és a fagyi szintén örül.
Sokat gondolkodtam azon, hogy mi a bizonyíték arra, hogy a legalkalmasabb cipőt vettem meg a boltban. Mára már tudom: Akkor van csúcs cipőd, ha nem tudod megunni és legszívesebben mindennap felvennéd.
Van egy hörcsögöm. Időnként, homályos téli estéken vagy meleg nyári alkonyokon beszélgetek vele. Mindig azt mondja nekem, hogy ő túl kicsi ahhoz, hogy bármin is változtasson a világban. Ilyenkor aztán adok neki uborkát, megsimogatom és azt mondom, hogy bár valóban apró, mégis óriási hatással van a lelkivilágomra.
Tudod, mindig narancs akartam lenni. Gömbölyű, tehát jól gurul, gyorsan odébb áll. Aztán egy nap találkoztam egy málnával. Na, onnantól kezdve már nem voltam biztos abban, hogy mit is akarok igazán. Annyi szent, hogy málna nélkül csak egy kifacsart citrom lennék a pult sarkában hányódva.
Apró hópihékből lesz hatalmas hótakaró. Sokan akarnak pihék lenni, de a legtöbben leragadnak a latyak szintjén. Ők mind irigyek Rád, csak még maguk sem tudják, mert az ál-világ sokkal szebb.
Egy ember fontossága rengeteg helyzetben megnyilvánulhat. Például... Valaki elvont levelet akar Neked írni, játékból, komolysággal, mert nélküled tán a "munkahelyén" is mindenki látná, mekkora hajóroncs is ő...
Igazából mindegy, mi vagy. Tejszínhab, hörcsög, cipő, málna, hópehely... Egy a lényeg: A barátom vagy. ..."

Fatális hiba volt... Szörnyen nagy hiba... Jajj, de még mekkora...