Esik. Aztán minden ragyog. Borul. Fúj. Villámlik. Kiderül. Süt. Szép.
Ez az igazi manipuláció.

Sosem lehet igazán tudni, mikor mi jön. Én például csak kattintok, aztán meg is lepődök azzal a lendülettel. Apryl, "a lelkem szárnyal" a ténytől, hogy Engem is neveztél. (Az idézet a kedvenc mesémből, pedig utálok idézgetni...) Szóval...Na. Nagyon köszönöm!

Gondolkodóba estem, hogy mit kéne írnom. Mivel tehetek másokat gazdagabbá...
Velem semmi izgalmas nem történik. Leszámítva a sok furcsa kis "utazást", amit másokban tettem... Tehát ha ezt nézem, nincs miről írni.
És akkor jön a tudomány. Az érdekes. Az mindenkit mozgat. Hát, sajnos nem. Ez is egy kattintással kezdődött, de nem meglepődtem, hanem borzadtam. Viva... Ahol szenny ömlik a csapból... Embernek nevezett majmokat láttam, akik burkoltan röhögtek másokon, de olyan precizitással, hogy a szenvedő alanyok is csak nevetni tudtak, talán agy nélkül könnyebb. Megijedtem. Mert ez a nívó. Tartsd magad. Különben... Különben mi? És tényleg, ez egy remek kérdés. Miért kell másokhoz alkalmazkodni? Miért van mindenkiben egy félsz, pusztán azért, tetszik-e másnak, amit lát, ami én vagyok? Jó, írhatok én is, érdekel, mindig fog. De ha valaki igazán erős, vagyis nem olyan, mint én tehát, annak sikerülhet. Képzeljük el. Végigmenni az utcán úgy, hogy nem nézzük, mások vajon néznek-e. Olyan hajjal, amilyen van, olyan ruhákban, amilyenek akadnak, úgy, ahogy akarunk. Talán ezért emlegetik olyan gyakran a mennyországot. Az biztos ilyen.

Nahát, azért csak sikerül írnom valamiről. Mostanában kiürültem. Sokat tévézek. Egészségtelen. Elveszi a mondanivalómat. Kiirtja belőlem, belőled/önből is a gondolkodás vágyát. Vedd meg ezt. Nézz filmet. Ábrándozz. Holnap pedig ez vár, meg az, mi tudjuk, megmondjuk mi a véleményed mindenről. Nézd a híreket. Láss egy oldalt, de a másikat ne. Az érme így lesz valami egészen furcsa, szűrreális valósággá, ami talán nincs is. Mert tényleg, látom benne az értelmet, ami az orrod előtt van, úgysem veszed észre.

 

Nézzen mindenki Mátrixot. (Mert a teleVízió jó?! Kész vicc vagyok én is.) További szép életet.