Fránya ismerkedés.
A köszönés ezzel tehát letudva..?

A fejemben sűrű képek mozognak, de amint megfogom a ceruzát, mintha nem is az én kezem lenne... Furcsa. Talán öregszem. Ezért remeg úgy minden ujjam.

Vannak elvárások. Bizonyos időközönként szembetalálkozunk a kötelező csomópontokkal. Az élet könyve például azt mondja, hogy az ember szeret ismerkedni, tehát meg is teszi. Tedd meg, ha úgy tetszik. Ismerj meg mindenféle embereket.
Én nem is merek megismerni néhányat. Vannak ismerőseim, nem rengeteg, de akad-akad. Innen is üdvözlöm minden kedves olvasómat, ha nem írtok, nem tudom, hogy kik vagytok. És a kommentár fontos.
Szóval sokakat nem akarok én megismerni. Azok viszont mindig megtalálnak. És kódolva vagyok, érzem egyre inkább. Mert nem adom elő a bunkóbbik énemet. És nem elhajtom, hanem kedves vagyok. És bár tartok minden leírt vagy kimondott szavától, meg azok komolyságától, nem mondom a szemébe, hogy ijesztő, menjen el messzire tőlem. Képtelenség. De ezt nem lehet csak úgy játszani valakivel. Óvatosan adom a tudtára, hogy nincs hely számára az én világomban. Egoista volnék? Bizony meglehet. Nem, nem skizofrén, csak pusztán furcsa. Gyanakvó. Sokféleképp csalódtam már jópár emberben, ezért ha akad valaki, aki egy kicsit azokra emlékeztet, már baj van nálam. Hallom a riadót a fejemben. És kitudja, talán épp a számomra legjobb embert sikerül ilyenkor elkergetni. Lerázni. Később már nem derül ki, a kockázat igen magas. Én a biztonság embere/idegene vagyok.
Fránya ismerkedés. Nem szeretek másokkal szórakozni. Nem jó.
Mikor még voltak elképzeléseim arról, hogy egyszer lesz egy gyerekem, mindig úgy képzeltem, hogy titokban szülöm meg, semmi anyakönyv, semmi oltás, az úgyis csak nyomkövető vakcina. Ne tudjon róla senki. Csak az, akinek engedi. És mindig sopánkodtam, bár Lennin sosem sopánkodott, én mégis, miért nem lehetek én is személytelen személy?

Butaságokat írok, igen, hát ez szokott így lenni, velem meg pláne. De valahol van benne értelem, nem? Vagy csak én félek másoktól?

 

ui.: igazán sajnálom. érzem, ez a hangvétel más. talán a rosszullét okozta. tényleg, sajnálom.